Triathlon van Aarschot 20 juli 2014

Verslag Martien van Hoof

Na een zeer warme dag en helaas 2 afmeldingen van Rene en Henri was het dan zover, Triatlon Aarschot. ’s Avonds nog even op de website de gegevens bekeken, parcours, wisselzone, aantal zwem- fiets en looprondes en hoogte profielen.

Jos had het over een berg in Aarschot maar gezien het profiel leek het mij wel mee te vallen. Want ja een berg midden in Aarschot, ‘t is zuid Limburg niet. De weersvoorspellingen zijn goed. Maar kans op onweer en-of regenbui bestaat; dus hopen op meevallers. Met fietske richting Bart Berkvens want daar komt Jos Verberne ons ophalen. Jos, ge het een skon fietsrek maar minne fiets paste helaas niet! Onderweg wat regenbuien maar bij aankomst droog en zonnig. Er mocht gezien de watertemperatuur niet gezwommen worden met zwemsuite, Voor mij geen probleem, ik vind dit nl. wat prettiger i.v.m. bewegingsvrijheid armen. Tip voor volgend jaar. zwemsuite zonder armstukken kopen!? Ter info; ondertussen nog geen bult of berg gezien in Aarschot. Schoenen waterdicht ingepakt bij de eerste wisselzone en vervolgens met het fietske 12 km naar de zwemlocatie, Ter info; onderweg voor alsnog geen bult of berg te bekennen.

Jos en Bart starten om 12:00u met de 1/8 en ikke om 13:00 met de 1/3 dus ik had voldoend tijd. mooi de start bekeken van mijn clubgenoten, toch skon 200 man die te water gaan en langzaam uit elkaar getrokken worden door verschillende snelheden. Tijdens het wachten sprak ik nog een Belg aan om over het parcours informatie te krijgen en hij benadrukte mij om goed in te delen want het is volgens hem een zwaar parcourske, bij het lopen 2 klimmen waarvan 1 van circa 22% ook het zwemmen is verder dan 2000mtr, hij dacht zelfs rond de 2200mtr. Den Belg had al vaker mee gedaan en werd zelfs een keer 4e maar meestal top 10.Kortom, dit was de laatste keer dat iets van hem hoorden en/of zag deze dag.

De start was gegaan dus daar begon het,
Het zwemmen ging goed. Ik had nu voor het eerst dat ik goed recht vooruit zwom dus minder naar voren hoefde te kijken en dus meer op mijn zwemslag kon concentreren. Zwemmen klaar. Ik was zeer relaxed en tevreden, eindelijk een keer genoten i.p.v.
afzien en vechten met mede zwemmers. Uit het water en fietsen maar.

Met fietsen had ik me voorgenomen om me in te houden zodat ik met lopen een keer
wat harder kon gaan (voor mijn doen althans). Ik werd op de aanloopstrook van 12km al eens gepasseerd maar ik dacht, komt goed, rustig blijven. Eenmaal in Aarschot aangekomen door het centrum over k-klinkers en een lichte stijging in het centrum, niet echt spannend. Even terug schakelen zodat ik mijn cadans bleef houden maar na een aantal honderd meters dacht ik toch even dat mijn rem achter aan liep; maar helaas dit was niet zo. Toch nog steiler dan ik dacht, dan maar staan en doorknallen. Na deze klim wispelturige weggetjes links-rechts, op-neer en halverwege nogmaals 2 x een stuk vals plat, kortom pittige rondje x 3 = indelen.

Martien
Uiteindelijk verliep mijn 3e ronde net zo goed als mijn eerste
dus goed ingedeeld en wederom genoten van het parcours en mijn 2 enige fans langs de weg in Punderman kledij. (Het was net vader en zoon)

Het lopen wederom door het centrum over k-klinkers glooiend omhoog, bij een plein met de vele terrassen zat een steiler stuk van 3 meter, ik dacht zal dit nu de 22% zijn die de Belg bedoelde, ‘t is de praat nog niet waard maar helaas, bocht naar rechts, eerste links en poef, en daar was de Keutenberg van Aarschot 22%. Het was bijna omhoog wandelen maar trimmen ging nog net, kleine afdaling en warempel de volgende klim. Gelukkig minder steil (circa 10%) maar wel wat langer. Boven op de berg/bult werd voor verkoeling gezorgd en vanuit daar circa 2 km omlaag om op adem komen. Het lopen ging stukken beter Ter info; onderweg nu wel de bult of berg gezien, gevoelt en bijna geroken. Nondejeu dat was pittig x 3 = weer indelen.
zoals ik dacht verliep het lopen boven verwachting met dank aan het rustiger zwemmen en fietsen en jawel niet vergeten mijn 2 fans die mij aan het aanmoedigen waren,
hiervoor mijn dank Jos en Bart.

Eindtijd 4:06u. Wat hoger dan ik vooraf gedacht had maar ik had enorm genoten. Ook tijdens het lopen wat normaal afzien is voor mij. Ook het parcours was zwaarder dan ik had ingeschat t.o.v. het hoogteprofiel. Kortom wel degelijk een bult in Aarschot!!!

Bart en Jos, ook super gedaan.

4e onderdeel verliep geheel niet volgens mijn planning, normaal is friet geen probleem maar het heerlijke Belse frietje stoofvlees met frikandel kreeg ik niet weg. Zeer zeldzaam voor mij maar gezien de voorafgaande inspanning wel begrijpelijk. Misschien dat Sanne mij hierin kan trainen van de winter.

Bij dit onderdeel waren Bart en Jos mij te snel af.

Eindtijden:

Berkvens Bart 1:33:38/ zwem 0:13:44 / fiets 0:53:08/ loop 0:26:46/ friet 0:10:06
Jos Verberne 1:41:44/ zwem 0:16:47/ fiets 0:52:18/ loop 0:32:39/ friet 0:08:04
MGE Van Hoof 4:06:01/ zwem 0:51:03/ fiets 1:53:57/ loop 1:21:02/ friet disc.

Dan maar huiswaarts en vanuit Asten lekker uitgefietst naar Deurne.
Het was een skone dag. Skonne start van mijn wel verdiende vakantie.

Jos en Bart, mijn dank hiervoor.

Rene succes met herstel en dat je snel weer in de race zit en Henri volgende keer beter in je agenda kijken.

Alle prettige vakantie en tot in augustus.