Triatlon Deil 23 Augustus 2014

Verslag: Hetty

De race om Wim B

Voor de meeste was het de laatste wedstrijd van het seizoen, voor mij de eerste.

Mijn mailbox werd weer overspoeld door mailtjes over hoe en wat.  De zenuwen begonnen weer toe te nemen. Het voelde al weer heel gewoon.

Vanuit de kerk in Asten vertrokken we (Wim B, Wim D, Henry K, Henry V, Jos V, Jos M, Eric, Petra en ik) via t KNaal naar Deil.  Onderweg werd er slap gezeverd over het verslag van Wim D. De Race tegen Wim B.  Om me in de strijd tussen de Wimmen te mengen sloot ik een weddenschap af met Wim D, dat ik Wim B wel zou verslaan. (voor een lekker ijs was het toch!)

Onderweg werden de wolken aardig donker en al voordat we in Deil aan kwamen viel  de regen met bakken uit de lucht. Onder de paraplu’s van Bert snelde we ons naar de kantine en daar werden we opgevrolijkt door een lekker stuk vlaai van Jos, die een jaartje ouder was. Voordat we de vlaai goed en wel op hadden, klaarde het op en kwam de zon tevoorschijn.  De loop spullen werden klaar gezet en we fietsten met zijn alle naar de zwemstart.

Wie zouden de strijd om de Wim winnen. Het zou moeilijk worden want naast eerder genoemde voordelen van Wim B  (verslag Wim D) mocht hij ditmaal onder zijn geluksnummer starten.

Twee uur, het startschot klonk, ondanks de enorme mensen massa kon ik Wim goed bijhouden, zij aan zij zwommen we twee rondes en kwamen we na 16.10 uit het water.

Tijdens de wissel werd ik overrompeld door mijn buurman’s sjaakie die ik pal voor mijn ogen had tijdens het uittrekken van mijn wetsuit. Helemaal gedesoriënteerd sprong ik op mijn fiets. Wim B profiteerde hiervan en ging er als een speer vandoor.

 

Wim nog in het vizier
Wim nog in het vizier

Na een ronde alleen maar te zijn ingehaald verdween langzamerhand dat beeld van mijn netvlies. En kon ik al genietend van de mooie omgeving nog 5 rondes zonder tegenwind doorfietsen. Nee Bert het waaide echt niet hard.

Tijdens het fietsen passeerde ik Jos M, die toch moeite bleek te hebben met fietsen, hij kwam er niet zonder schaafwonden vanaf.

Op het einde van de laatste ronde, in de verste verte geen Wim meer te zien, werd ik ingehaald door Henry V.  Een klein stukje kon ik hem volgen, maar hij ging uiteindelijk toch wat te snel. Al snel kwam de wisselzone en er restte mij nog 1 doel Voorbij Wim B te finishen.

Tijdens het lopen kwam Henry V. mij weer voorbij gespurt die toch duidelijk eerder in de wisselzone was dan ik. Je zou maar Verbugt heten dan heb je zo een paar minuten meer nodig tijdens de wissel. Ik zou een klacht indienen.

Al fluitend en genietend liep ik door de polder op jacht naar Wim de B.

Op het eind van de tweede ronde zag ik een mooi achterwerk van een punderman, In een sneltreinvaart sprinten ik erna toe. Maar wat bleek, het was niet Wim maar Eric.  Ik besloot hem voorbij te gaan anders kreeg ik aan de stok met Petra, die overigens ver voor Eric liep. Bij het ingaan van de vierde ronde en nog steeds geen Wimmen te zien, niet voor me maar ook niet achter me, begon ik het somber in te zien. Hoe kon ik, compleet uitgerust na een jaar sabbatical nou onder doen aan een uitgebluste punderman die bezig is aan zijn laatste wedstrijd van een zeer zwaar triathlon seizoen. Dit zou ik een heel jaar aan moeten horen. Maar bijna bij de laatste bocht zag ik Wim steeds dichter en dichter bij komen, geen spoorlijn meer die me nog kon tegenhouden. Nog een paar honderd meter voor de finish, ik kwam naast Wim, al sprintend gingen we onder aanmoediging van Bert en Jos V op de finish af. Het was een close finish, wie had er gewonnen. Al snel bleek uit de fotofinish wie de winnaar was.

Korte tijd na ons kwam Henry K. over de finish gevolgd door Jos V, Bert en Petra die als trio gezamenlijk over de eindstreep kwamen. Hun doel was ook bereikt finishen voor Eric. En zie daar 10 min. na ons kwam dan eindlijk Wim D aan gesjokt. Maar ja hij was wel ziek geweest. En ook Eric kwam ver na Petra over de streep, Eric vond het zo erg dat Petra niet meer bij hem in de auto mocht. En last but not least Jos M, die dit jaar geen rode lantaarn verdiende.

 

Het was een geweldige dag Pundermannen Bedankt.

 

Groepsfoto Deil 2014 (zonder Petra)
Groepsfoto Deil 2014 (zonder Petra)

 

Foto’s van het :

Zwemmen, Fietsen en Lopen

 

 

Uitslagen

Kwart Triathlon Veteranen

Plts Strtnr Naam Plaats Zwem Fiets Loop Totaal
18 110 Verbugt,Henry Griendtsveen 0:19:05 1:22:02 0:45:24 2:26:31
28 13 Breugelmans,Wim Asten 0:16:10 1:20:39 0:56:05 2:32:54
33 57 Koolen,Henri Asten 0:18:35 1:27:26 0:50:47 2:36:48
38 22 Driessen,Wim Asten 0:21:05 1:24:54 0:56:07 2:42:06
43 51 Joosten,Eric Asten 0:20:10 1:27:44 1:04:28 2:52:22
46 78 Meeuws,Jos Someren 0:21:10 1:36:57 1:02:37 3:00:44

(Totaal 54 deelnemers bij de Heren veteranen)

Kwart Triathlon Dames

Plts Strtnr Naam Plaats Zwem Fiets Loop Totaal
6 5 Bankers-van Berlo, Hetty Helmond 0:16:10 1:25:38 0:51:05 2:32:53

(Totaal 28 deelnemers bij de Dames)

Kwart Triathlon Trio’s

Plts Strtnr Naam Plaats Zwem Fiets Loop Totaal
29 168 0:18:10 1:24:17 0:59:10 2:41:37

Verberne, Jos Someren
Damen, Bert Asten
Joosten, Petra Asten

(Totaal 35 deelnemers bij de Trio’s)