Zwemmen

De afdeling zwemmen kent vijf verschillende geledingen:

  • Elementair A
  • Sterrenplan
  • Ik zwem
  • Recreanten
  • Volwassenen zwemmen

Elementair A

Binnen Elementair A krijgen de kinderen basiszwemlessen en worden ze voorbereid op hun A-diploma. Vanaf 5 jaar kunnen ze hierin worden geplaatst. Drie keer per jaar stellen we de kinderen in de gelegenheid gesteld een diploma te halen, mits ze aan de eisen hiervan voldoen. Mogelijk dat uw kind op een wachtlijst komt te staan. Het is aan te bevelen om ruim van te voren in te schrijven.

Sterrenplan

Na het behalen van het A-diploma is het mogelijk te gaan oefenen voor het B-diploma en vervolgens voor C. Dit gebeurt binnen het Sterrenplan. In het Sterrenplan zijn alle onderdelen van het B- en C-diploma verwerkt. Ze kunnen afzwemmen als alle onderdelen met een voldoende worden beoordeeld. Drie keer per jaar stellen we de kinderen in de gelegenheid gesteld een diploma te halen, mits ze aan de eisen hiervan voldoen.

Trainingstijden op vrijdag van 18.45 uur tot 19.15 uur en op zondag van 9.30 uur tot 10.00 uur.

Ik Zwem

Kinderen in het bezit van een C-diploma kunnen zich verder bekwamen binnen ‘Ik zwem’.  Dit is het startpunt voor de toekomstige wedstrijdzwemmer of waterpoloër. Het programma wordt uitgebreid met vlinderslag, starten en keerpunten van de wedstrijdzwemslagen. De technische vaardigheid van de zwemslagen staat hier centraal. Na gebleken geschiktheid is een overstap mogelijk naar de wedstrijd- of waterpologroep. Zij die dit niet ambiëren kunnen overstappen naar de Recreanten.

Trainingstijden op donderdag van 18.15 uur tot 18.45 uur en op zondag van 10.00 uur tot 10.30 uur.

Recreanten

 Zwemmers die ‘Ik zwem’ hebben afgerond en niet overstappen naar het wedstrijdzwemmen of waterpolo kunnen naar de Recreantengroep. Deze zwemmen onder begeleiding een gevarieerd programma waarbij alle aspecten van de zwemsport aan de orde komen. Begeleide ontspanning is hierbij de belangrijkste doelstelling.

Trainingstijden op vrijdag van 19.45 uur tot 20.15 uur en op zondag van 10.30 uur tot 11.00 uur.

Volwassen zwemmen

Conditie en sociale contacten staan centraal bij het volwassenen zwemmen. Een heel gevarieerde groep die het leuk vindt om samen baantjes te trekken.

Trainingstijden op vrijdag van 19.15 tot 19.45 uur en op zondag van 11.00 uur tot 11.30 uur.