Zwemmen

De afdeling zwemmen kent vier verschillende geledingen:

  • Elementair A, B en C
  • Ik zwem
  • Recreanten
  • Volwassenen zwemmen

Elementair A, B en C

Binnen het elementair zwemmen krijgen de kinderen basiszwemlessen en worden ze voorbereid op hun A, B en/of C-diploma. Drie keer per jaar stellen we de kinderen in de gelegenheid gesteld een diploma te halen, mits ze aan de eisen hiervan voldoen.

Vanaf 5 jaar mogen kinderen starten met elementair A. Hiervoor hebben we een beperkt aantal plaatsen. Het is aan te bevelen om ruim van te voren in te schrijven.

Ik Zwem

Kinderen in het bezit van een C-diploma kunnen zich verder bekwamen binnen ‘Ik zwem’. Dit is het startpunt voor de toekomstige wedstrijdzwemmer. Het programma wordt uitgebreid met vlinderslag, starten en keerpunten van de wedstrijdzwemslagen. De technische vaardigheid van de zwemslagen staat hier centraal. Na gebleken geschiktheid is een overstap mogelijk naar de wedstrijdgroep.

Recreanten

Na het C-diploma is er een mogelijkheid om recreatief te blijven zwemmen. Deze groep zwemt onder begeleiding een gevarieerd programma waarbij alle aspecten van de zwemsport aan de orde komen. Begeleide ontspanning is hierbij de belangrijkste doelstelling.

Volwassen zwemmen

Conditie en sociale contacten staan centraal bij het volwassenen zwemmen. Een heel gevarieerde groep die het leuk vindt om samen baantjes te trekken. Tevens is het voor volwassenen mogelijk zwemlessen te volgen om het  A, B en/of C-diploma te behalen.

Inschrijven

Inschrijven kan via inschrijven@punderman.nl. Graag naam, geboortedatum en telefoonnummer vermelden!