Jubilarissen Hans Kanter en Piet Ceelen

Hans Kanters

Hans is dit jaar 25 jaar aaneengesloten lid van zwemvereniging De Punderman. Hiervoor was je samen met je broers Theo en René leden van de eerste jaren. Dat was zo’n 51 jaar geleden, toen ook je moeder (Miet) lid was van de vereniging. Rond het 20e levensjaar kreeg je andere interesses en werd het lidmaatschap beëindigd.

In 1997 besloot je weer terug te keren in het zwembad en ging, in de groep van zijn moeder, zwemmen. Dit ging mooi op het tempo zoals je graag zwemt en de samenstelling van de groep maakte dat je bleef. Met de fietstochten was je regelmatig aanwezig en waakte je over Miet als ze ook mee fietste.

Je gezondheid heeft je een tijdje in de steek gelaten, maar gelukkig ben je weer een tijd terug in de groep. Laten we hopen dat je nog lang kunt blijven zwemmen bij onze vereniging, hopelijk net zolang als je moeder bij de vereniging heeft gezwommen, dan heb je nog een hele tijd te gaan.

Piet Ceelen

Het is al 40 jaar geleden dat Piet lid werd van zwemvereniging De Punderman. Je dochter Suzan was in de Diepsteeckel op zwemles en haar kwam ter oren dat De Punderman op zoek was naar een zwemonderwijzer. Suzanne was van mening “ons pap kan alles” en die kan ook zwemles geven. We praten over de jaren 80 (1982) en als werknemer in de bouw was dat geen vaste baan in die tijd. Jij besloot om te scholen tot zwemonderwijzer. En wat schetst onze verbazing als we naar ons huidige lesgevers bestand kijken. Ook Sico was bij deze opleiding aanwezig. Uiteindelijk ben je niet je boterham gaan verdienen met zwemles geven, maar bleef en blijft het werk van timmerman jouw passie.

We mochten ook altijd in andere gevallen een beroep op je doen. Vaak ben je starter geweest tijdens de clubkampioenschappen, of keerpuntcommissaris of tijdwaarnemer. Waar we iemand nodig hadden, dat doe ik wel. 

Je hebt zelfs over een periode van een jaar of 5 onze triatleten les gegeven.

Daarom was tijdens het 50 jarig jubileum van onze vereniging in 2014 het niet meer dan dik verdient dat jij werd benoemd tot lid van verdienste.

Inmiddels heb je wel meer dan 1000 kinderen en volwassenen hebt begeleid naar een zwemdiploma. Je kennis op zwemgebied is heel groot en ook je enthousiasme om weer eens een grapje uit te halen.

Beste Piet, wat een gezellige noot ben jij in al die 40 jaar op het zwembad.

Met je kennis die je met iedereen wil delen en je gulle lach.

Wij hopen als vereniging dat we jou nog lang bij onze vereniging mogen begroeten, als lesgevers en als dat niet meer mocht lukken, dan toch zeker nog als zwemmer.

Piet bedankt voor alles wat jij voor De Punderman betekent.

Piet en Hans

Maresisa crossduathlon

30E MARESIA CROSS DUATH

LON

ZONDAG 6 MAART 2022

Verslag: Henri Koolen

Met 5 pundermannen namen we deze zondag deel aan de Maresisa crossduathlon in het zonovergoten, maar toch wel koude Waalwijk. De Maresia-cross was aan haar 30e editie toe. Daarmee is het samen met Pijnacker de oudste crossduathlon in ons land. De ijverige organisatie van TV De Langstraat had een fraai parcours uitgezet in recreatiegebied Het Lido.

Loopparcours 2 km ATB-parcours 5 kmVoor de start snel een fotootje (Henk Ruijssenaars was nog aan de warming-up bezig samen met maatje Ben Vriens).

Zoals je kun zien was de start bij een manege, parc-fermé was in de binnenbak en de parcoursen eromheen. De afstanden waren 8 km – 20 km en 4 km.

Eerst 4 rondjes om de vijver, wat voor iedereen goed ging, daarna het afwisselende ATB-parcours van 5 km met een lang stuk langs het kanaal, een technisch stuk door het bos, vol in de wind over het grasveld en tenslotte op en af met diverse lastige klimmetjes.

Tenslotte nog de afsluitende run van 4 km om zo de 1ste activiteit van 2022 lekker af te sluiten. Fijn om zo te beginnen en op naar het triathlon seizoen.

Uitslagen:

Voor foto’s zie:

Fotos website TL De Langstraat

Storm Eunice (zwemactiviteiten afgelast)

Huidig bericht vrijdag 18 februari om 17.20u

De zwemactiviteiten gaan vanavond niet door!

Onderstaand bericht om 16.00u.

Terwijl storm Eunice op komt heeft onze regio een code oranje. Dit betekent dat lokaal weersomstandigheden gevaarlijk kunnen zijn.

Vooralsnog willen we de zwemactiviteiten door laten gaan, maar we verwachten dat u voor uzelf beoordeelt of het veilig is om naar het zwembad te komen.

Mochten alsnog de zwemactiviteiten afgelast worden, dan kunt u dat hier lezen.

Nieuwe Corona-maatregelen stoppen sport binnen

Beste (verzorger van) Punderman-lid,

De persconferentie heeft slecht nieuws, alle binnensport moet per 19 december 5.00u stoppen. Dat is morgen, dus ook kort dag.

Het elementair zwemmen zou door mogen gaan, maar we moeten een en ander nog regelen om dit mogelijk te maken. Ook het elementair gaat niet door. De eerstvolgende mogelijkheid voor elementair zwemmen is 9 januari. Hiervoor volgt communicatie zodra het besluit definitief.

Het is een schrale troost dat met de kerstdagen en met de jaarwisseling maximaal 4 personen boven 18 jaar op bezoek mogen komen. Ik kan me haast niet anders voorstellen dan dat dit een klap is voor iedereen. Ik wens jullie via deze weg toch zo prettig mogelijke feestdagen.

Laten we hopen op een beter 2022!

Met vriendelijke groet,

Mark Cattenstart
Voorzitter zwemvereniging De Punderman
Namens het bestuur

In memoriam Ton Bernarts

Het treurige bericht dat oud-bestuurslid Ton Bernarts overleed kwam afgelopen week.

Ton kwam bij de zwemvereniging helpen, toen zijn kinderen deelnamen aan de wedstrijdploeg. Hij ondersteunde met verschillende hand en span diensten en was er om de wedstrijdploeg aan te moedigen. De ene keer dan hielp hij met de route om bij het zwembad te komen, dan stond bij hij de wedstrijdleiding om de laatste zaken te regelen.

Je was een man met passie, altijd bezig, slim nadenken hoe zaken geregeld konden worden, maar bovenal was je er voor je kinderen.

De dokter gaf je weken, je maakte er maanden van, maar helaas heb je je verjaardag niet meer gehaald. Je laat bij de vereniging een podium, een tijdklok en een hoop leuke herinneringen achter. We zullen je missen.