Afbeelding met gras, lucht, buiten, persoon Automatisch gegenereerde beschrijving

Rotterdam (Dubbele SuperSprint), 4e divisie zuid

Zaterdag 25 juni.

Persoonlijk verslag Wilfred.

Op zaterdag 25 juni stond de 2e wedstrijd op het programma voor de 4e divisie zuid. We vertrokken om 6.30 vanaf De Schop met ons vieren (Dirk, Henk, Hans en Wilfred) en we hadden de luxe dat we met de bus van Hans konden gaan. Alle spullen passen erin en we kunnen lekker kletsen gedurende de 1.5 uur durende reis naar Zevenhuizen waar de wedstrijd plaats zou vinden.

Henk was de dag van tevoren als 2e geëindigd tijdens het NK voor militairen op de olympische afstand en was dus in bloedvorm. Na een tussenstop om een lekker bakkie koffie te scoren arriveerden we om 8.30 bij het wedstrijdterrein. Een mooie locatie waar normaal gesproken geroeid wordt en waar een centraal gelegen parc ferme was aangelegd. Later die dag zou ook het NK hier plaatsvinden.

Na aanmelding gingen we ons voorbereiden voor de 2x 1/16 afstand (2x 375m zwemmen, 10km fietsen, 2.5km lopen) en hier kwam het eerste probleem naar voren. Doordat we alle onderdelen 2 keer moesten doen was aangegeven dat er 2 paar loopschoenen nodig waren. Dirk had een paar “hardloop sandalen”, Hans had 2 paar loopschoenen, Henk scoorde een paar elastieken voor zijn Nike’s en ondergetekende (maar 1 paar schoenen bij zich) zou onderweg nog naar een oplossing moeten zoeken hoe dit op te lossen.

Afbeelding met gras, lucht, buiten, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Om 9.30 klonk het startschot en vertrokken we met een waterstart voor de 1e 375m zwemmen. Mijn zwemgedeelte ging lekker met lange Franse slagen en goed doorhalen (goede tips van Jos & Rene!). Dit resulteerde in een 19e zwemtijd van de 101 deelnemers en zag Hans een paar seconden voor mij uit het water gaan. Hierna volgde een 200m loop over het asfalt (niet fijn met blote voeten) en kon ik aan het fietsgedeelte beginnen.

Het fietsgedeelte was 2 ronden van 5 km en hier werd weer duidelijk dat fietsen mijn mindere onderdeel is. De ene na de andere atleet kwam voorbij; de een nog harder dan de ander. Ondanks dat het een stayerwedstrijd was lukte het mij niet om aan te haken en moest ik alles helaas alleen doen. Na een kleine 22 minuten fietsen kon ik aan het 1e loopgedeelte van 2.5 km beginnen. Dit ging voorspoedig en kon het met een gemiddelde afleggen van 12km/h.

Ik had onderweg over mijn “2e paar loopschoenen” nagedacht en zou deze eerst plaatsen bij de plaats waar ik voor de 2e keer uit het water zou komen. Dit betekende echter dat ik 50 meter van het parcours af zou moeten. Toen ik dit vroeg aan een van de officials zei hij: Geef ze maar en mij en ik zet ze er wel neer voor je. Ik bedankte de “super official” en begon aan mijn 2e 1/16 triatlon. Ook deze ging voorspoedig en kon na 1.5 uur finishen met een tevreden 78e plaats.

Als Punderman team werden we uiteindelijk verdienstelijk 8e (van de 24 teams die meededen). Zie hieronder de uitslagen met alle details.

Afbeelding met tafel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Wilfred