A person holding a banana Description automatically generated with medium confidence

Ironman 70.3 Maastricht 2021

Verslag: Frank van de Velden

Op zaterdag 31 Juli om 14.00hr stonden wij, Bart Berkvens en Frank van der Velden, klaar om richting Maastricht te vertrekken. Wim Driessen was al met vrouwlief vertrokken naar Maastricht om daar gebruik te maken van de studentenkamer midden in de stad! Nadat we van fietsenrek zijn gewisseld konden we koers zetten naar het prachtige zuiden. Daar aangekomen, zijn we eerst even gaan inschrijven om zodoende ook onze spullen weg te kunnen gaan brengen in de transitiezone. Tijdens het inschrijven komen we ook Wim tegen, waarbij er direct afspraken werden gemaakt om onder het genot van een diner de ingeschatte tijden besproken konden worden. Na het inschrijven de fietsen en spullen gepakt en even de bekende witte, rode en blauwe tas gaan vullen, zodat we deze direct weg konden hangen. Na alles weg te hebben gehangen, op naar het hotel om de resterende spullen op te bergen en zaten we al snel klaar voor het hotel, waarna de familie Driessen al snel aan kwam fietsen en we naar het restaurant konden gaan.
Midden op de markt zijn we neer gestreken bij een grill restaurant en hebben we allemaal een verantwoord diner genuttigd (Bart een heerlijke pasta, Wim een klein heel kippetje en Frank overheerlijke spareribs). Tijdens het eten kwam de discussie op tafel welke tijden we zouden gaan halen. Aangezien het zwemmen niet door kon gaan, werd er een extra stuk gelopen (5,3km). Uiteindelijk kwamen we op 05:40:00 voor Wim, 05:30:00 voor Frank en 05:20:00 voor Bart en met deze info zijn we uiteindelijk heerlijk gaan slapen.

Race Day!

A group of people running

Description automatically generated with low confidence

Het wekkertje op tijd gezet om even goed te kunnen eten, spulletjes klaargelegd en de kleren aangedaan. Ook een heerlijk kopje koffie gedronken en we waren er klaar helemaal klaar voor! Alles gepakt en op naar de transitiezone, waar we Wim tegen kwamen die (on)geduldig stond te wachten omdat hij zijn chip in de studentenkamer had laten liggen en vrouw lief eventjes snel was halen. Maar ook Wim kon op tijd zich klaar gaan maken. Na een dringende oproep van de organisatie zijn we ons toch maar richting de start gaan bewegen en ergens ¾ van het totaal in de rij gaan staan. Gelukkig stonden we kort op elkaar, zodat we toch enigszins warm bleven. Toen het 09:00hr, werd het startschot gegeven om de eerste atleet te laten starten. Wij moesten aardig wat geduld hebben, aangezien wij rond 09:50 van start zijn gegaan voor onze eerste loop. De ronde was over het asfalt richting het noorden en net na de brug moesten we weer keren om hetzelfde stuk terug te lopen. Bart en Frank liepen het grootste gedeelte samen en met een mooie tred richting de transitiezone en Wim vlak er achteraan.
Na de vlotte wissel kwam het fietsgedeelte eraan, welke we redelijk droog hebben volbracht. Toen het in Maastricht regende, waren we met zijn drieën redelijk rond Stein aan het fietsen, maar de weg maakte het toch allemaal redelijk “vochtig”. De ronde was erg leuk fietsen met het nodige draai en keer werk. Doordat we redelijk ver naar achteren waren gestart, was het wel fijn dat we ook de nodige mensen voor ons hadden om naar toe te fietsen. Het fietsen is ons alle drie goed gegaan en redelijk fris begonnen aan het loop gedeelte.
Na de wissel, konden we droog starten en was het eerste gedeelte een aanloopstuk voor naar de 2 rondes. De rondes liepen van het Limburgs Gouvernement richting het zuiden en was ongeveer 8km lang. Tijdens de eerste ronde kregen we de eerste flinke bui regen over ons een het fietspad veranderde in een zwembad. Dus binnen de kortste keren waren we flink doorweekt, maar konden we de tred er goed in houden. Wim kon met af en toe een stuk lopen het goed volhouden, maar na hebben van een blessure was het toch een zware opgaven, maar niet opgegeven en door blijven gaan. Tijdens de tweede ronde ging het opnieuw erg hard regenen en deze hield ook even aan, wat het er niet makkelijker op maakte.

A picture containing outdoor, ground, person, young

Description automatically generated A picture containing building, outdoor, ground, person

Description automatically generated

A person holding a banana

Description automatically generated with medium confidence
Met de finish in zicht voor Frank, klaarde het even op en kon droog finishen bij het Limburgs Gouvernement in een tijd van 05:02:54 en kon beginnen aan zijn bordje spaghetti. Bart kwam wel vol in de regen over de finish in een tijd van 05:15:21. Voor bikkel Wim waren de laatste loodjes zwaar, maar de mensen langs de kant hielpen iedereen goed vooruit. Wim finishte in een tijd van 05:55:17.

Het was een geweldig evenement en waren allemaal content met de prestatie. Wel jammer dat er niet gezwommen mocht worden, maar uiteindelijk zeker dik tevreden!

Groet,

Wim Driessen
Bart Berkvens
Frank van der Velden

Results – IRONMAN 70.3 Maastricht-Limburg

Afbeelding met gras, boom, buiten, park Automatisch gegenereerde beschrijving

Triatlon High Tech Campus

Verslag: Bart Berkvens

Waar in het voorjaar nog veel wedstrijden afgelast werden, is het na de zomervakantie steeds vaker tijd om eindelijk weer te racen. Zo ook afgelopen zondag op de High Tech campus in Eindhoven waar Pundermannen Henri Koolen en Bart Berkvens deelnamen op de ¼ triathlon.

Er werd gezwommen in de vijver op de campus, waarbij Bart, van de ruim 150 deelnemers,als 14e uit het water kwam. Het fietsen vond plaats tussen de gebouwen van de campus, in een perfect verkeersvrij parcours, waarbij beide deelnemers gemiddeld ruim boven de 30 km/u per uur fietsten.

Gedurende het looponderdeel was de temperatuur richting de 25 graden gekropen.

Afbeelding met buiten, boom, persoon, grond

Automatisch gegenereerde beschrijving

Helaas moest Henri na 2 rondes uitstappen vanwege een lichte blessure, Bart finishte op een 31e plaatst met een eindtijd van 2 uur en 20 minuten. Beide deelnemers waren, ondanks de blessure, zeer tevreden over de race en erg blij om de trainingen van afgelopen jaar weer tot nut te maken.

Resultaat Bart

Afbeelding met gras, buiten, voetbal, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Komende weken zijn er nog wedstrijden in Luxemburg, Roermond en Helmond (Berkendonk). Voor die laatste race is inschrijven nog mogelijk!

inschrijven – Triathlon Brabant

Steun zwemvereniging de Punderman door spaaractie PLUS Asten

De PLUS Erik Gorissen supermarkt in Asten organiseert in het najaar van 2021 weer een
sponsoractie! Zwemvereniging de Punderman neemt hieraan deel. Draag je
onze zwemvereniging een warm hart toe? Steun ons dan door sponsorzegels te sparen
die je ontvangt na het doen van boodschappen bij de PLUS supermarkt in Asten.
Het sponsorbedrag dat de zwemvereniging na inlevering van volle spaarkaarten en losse
sponsorzegels ontvangt, wordt goed en nuttig besteed. Draag jij je steentje bij?

Hoe steun je de zwemvereniging

Ga je in de periode van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021
boodschappen doen bij de PLUS supermarkt in Asten, dan ontvang je bij elke €10,00 aan
boodschappen een sponsorzegel. Door sponsorzegels te sparen en in te leveren,
kun je de zwemvereniging enorm steunen.

Waar kun je de spaarkaarten inleveren

De gespaarde volle spaarkaarten en losse sponsorzegels kun je inleveren bij
zwemvereniging de Punderman. Dit kan tijdens de lessen en trainingen in
zwembad De Schop bij de trainers aan het bad.

Nuttige besteding sponsorbedrag

Door mee te doen kan het sponsorbedrag behoorlijk oplopen. En dat is heel mooi, want
hiermee kan de zwemvereniging nieuwe materialen aanschaffen waar onze leden veel
plezier aan beleven. Door te sparen voor zwemvereniging de Punderman draagt u dus
direct bij aan het zwemplezier van onze leden en de kwaliteit van de zwemlessen en
trainingen.

Hartelijk dank alvast!

Het bestuur van zwemvereniging de Punderman

Triatlon Lierop

Verslag: Wim Driessen

Punderman organiseert triatlon in Lierop. 

 Vanwege eerdere afgelastingen in Waalwijk, Weert, Eindhoven,   Oss, Zandvoort, Oud Gastel, Stein, Deil, Stroombroek en Beesel  door de corona maatregelen organiseerde De Punderman voor haar   eigen leden een open deelname wedstrijd met start en finish op het  Laan ten Boomen.

Iedereen mocht zelf bepalen hoe de 3 disciplines  werden ingedeeld en mede daardoor waren ook leden present die vanwege een blessure normaliter geen wedstrijd zouden doen. Mede   daardoor was de opkomst met 10 heren en 3 dames nog behoorlijk   ondanks de vakantietijd. Zo kwamen ook oudgedienden Eric Joosten,   Henri Lauwers en Jos Meeuws weer eens in actie en geheel niet onverdiend.  Eric en Henri beperkten zich weliswaar tot het zwemmen en fietsen maar  Jos voltooide zelfs het looponderdeel na een pauze van maar liefst 3 jaar. 

Voor Leon van Bree werd het zelfs de primeur als triatleet met alle afstanden  van een achtste.

Ook Els, Ton en Marte kozen voor de korte afstanden en ook  Henri Koolen moest vanwege een blessure het looponderdeel vervangen met  een extra fietsrondje.

Hetty had sinds 5 dagen eindelijk haar nieuwe fiets  maar beschikte duidelijk nog niet over een snelheidsmeter want zij legde  al keuvelend met de andere Jos Meeuws haar fietsrondes af.

Rene Wijnen  ging weer als vanouds en zat na een snelle zwemronde al net zo snel weer  op zijn fiets waardoor Wim Driessen hem niet meer kon achterhalen.  

Hans Jeronimus zwom als enige 2 x het kanaal rond en werd daarbij nog   begeleid door een heus vrachtschip.

Oef, hadden wij niet gezien ondanks  de goede zorgen van Harold, onze chef de mission, die zorgde dat wij  ongehinderd onze inspanning konden leveren met een heuse bezemwagen. 

Na alle inspanningen volgde de ontspanning bij Els onder de overkapping  waar met koffie en peperkoek alles nog eens herbeleefd werd.

Alle foto’s vind je hier.

Duathlon Aarschot 19 juli 2021

Verslag: Rene Wijnen

Op zondag 19 juli, hebben een 4-tal pundermannen deelgenomen aan de duathlon van Aarschot (Belgie)

Normaal is dit een mooie en uitdagende triathlon, maar dankzij de overvloedige regen van afgelopen week waren de toegangswegen naar het zwemwater afgesloten.

De triathlon werd omgezet naar een duathlon van 5km lopen 64km fietsen en 15km lopen. 

Aarschot ligt aan het begin van een heuvelgebied en zowel in het loopparcours als in het fietparcours wordt hiervan dankbaar gebruik gemaakt. 

Om 11:30 starte de pundermannen Dirk van de Ven, Wim Driessen, Henri Koolen en Rene Wijnen met de eerste ronde van 5km lopen. In het sterk deelnemersveld liet Dirk zich verleiden tot een snelle start. 

De andere pundermannen pakte het iets rustige aan omdat het nog zwaar genoeg werd. 

Afbeelding met boom, buiten, grond, rolschaatsen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Na de loopschoenen omgewisseld te hebben voor fietsschoenen kon gestart worden voor 64km door achterland van Aarschot. Een erg mooie omgeving, maar er is geen meter vlak. 

De zon scheen volop, en de temperatuur steeg naar 28 graden. Bij heel veel deelnemers zakte daardoor het tempo.

Na het fietsen kwam het zwaarste ondrdeel: 3 ronde van 5km lopen. In het loopparcours zit een helling van ongeveer 22% en dat voel je.

Dirk begon als eerste Punderman aan het laatste onderdeel. Zijn loopsnelheid was iets lager dan bij de eerste looprun, maar hij kon toch finishen in een nette 4:06:53. 

Ongeveer 15% van het deelnemersveld moest tijdens het laatste onderdeel uitstappen. 

Ook Henri en Wim maakte deze verstandige keuze en finishte dus niet.

Rene had na het fietsen veel last van opkomende krampen. Maar na 4:36:40 kon hij mijn een tevreden gevoel finishen.

Uitslagen:

VTDL – Resultcenter: Hageland Plas en Power Triathlon – Hageland Power Triathlon – NATIONS CUP (myvtdl.be)