Maandelijks archief: september 2024

High Tech Triathlon

Verslag: Marte

Zondag 1 september vond de High Tech Triathlon plaats in Eindhoven. Lekker dichtbij dus we waren met een grote groep Pundermannen die de 1/4 en 1/8 afstand af gingen leggen. Ik had er zelf veel zin in en had de week vooraf kei hard getaperd (Harry Lavreysen’s words) om fris aan de start te staan. Om half 1 gingen Wim D, Addy, Bart, Henri, Dirk en ik (Marte) van start voor de 1/4 afstand. Allen droegen we geen wetsuits want hoewel het water fris was, liep de buitentemperatuur die dag op tot zo’n 30 graden.

Zwemmen ging ons allen goed af; Bart en Dirk waren natuurlijk super snel, ik eigenlijk ook wel (zwom op het einde nog de winnares overall voorbij). Addy en Henri zwommen lekker op hun eigen tempo. Wim had pech en zat midden in de wasmachine waardoor de start niet zo lekker liep. Tijdens het fietsen kwamen we elkaar meerdere keren tegen en leuk om dan door je teamgenoten aangemoedigd te worden. Het fietsen verliep voor iedereen goed waarna we aan de laatste 10 kilometer lopen begonnen. Daar werden de verschillen gemaakt. Waar Dirk, Addy en ik geknakt werden door de warmte gingen de andere heren als een speer en zetten toch allen toch een mooie tijd neer. Met hulp van natte sponzen, liters water en niet te vergeten de aanmoedigingen van Marjolein en trouwe supporter Bert, sleepten we ons door de laatste 10 kilometer heen. Bij de finish volgde een grootse beloning: een tuinsproeier!

Terwijl ik mij door de laatste meters heen worstelde zag ik dat de Pundermannen die de 1/8 afstand gingen doen het water inplonzen voor hun triathlon: Wilfred, Peter, Rian, Rob en Govert. 

Allen prima gezwommen en vlot op de fiets. We zagen ze allemaal voorbij zoefen vanaf ons schaduwplekje. Toen we zelf weer opgelapt waren zijn we bij de finish gaan staan en zagen ze allemaal voldaan binnen komen. Rob, Peter en Wilfred kwamen kort na elkaar over de finish en mochten onder de sproeier, Rian zette ook een puike prestatie neer en terwijl we haar aan het bedelven waren onder de complimenten kwam Govert binnen. Die mocht nog een keer opnieuw over de finish lopen omdat wij niet aan het opletten waren. Sorry Govert. We kijken terug op een gezellige, sportieve, tropische dag met de Punderman.

https://my.raceresult.com/304565/#4_30B232