3e competitie wedstrijd Nuenen, zondag 02 juli 2017

Verslag: Eddy van Tulden en Hans Jeronimus

Deel 1

Vandaag 3e competitie in Nuenen, om 9.30 verzamelen vol goede moed!! Daar aangekomen na een kleine omleiding omdat we niet bij de intratuin mochten parkeren.

Op weg naar het wedstrijd secretariaat zagen we al enkele pundermannen in actie In willlekeurige volgorde Wilfred, Henry, Frank, Harold en Jos de architect.
Bij het aanschouwen van die prachtige blauw witte tricos (tsja kom uit someren hè), kwam bij mij de spanning en onzekerheid.

Bij het secretariaat heeft Teambaas Hans onze start nummers opgehaald en uitgedeeld, ja ja zelfs dat regelt hij perfect.

De mannen van de vierde divisie moesten al gauw genoeg richting parc ferme omdat hun startschot om 11.45 klonk.

Wim, Niels , Martijn en ondergetekende hadden ons op een perfecte plek genesteld om het zwemmen te aanschouwen. Hierbij hebben mijn teamgenoten mij nog voorzien van enkele nuttige tips over met name het zwemmen, waar ik behoorlijk tegen op zie en die vrees bleek later was niet ongegrond!!

Na de mannen van de vierde divisie te hebben aangemoedigd tijdens hun fiets onderdeel, zijn we ons om gaan kleden spulletjes klaargelegd wetsuit aan en marcheerden we richting de start van het zwemonderdeel.

Spanning en hartslag zitten op hun max en dat zonder enige inspanning oei oei wat moet dat nog gaan worden vandaag tijdens mijn debuut op de 1/4

Hier gaan we dan 13.40 we mochten in het water ff beetje inzwemmen en iedereen ging in een lang gerekt lint staan in afwachting tot het startschot.
13.44 sporthorloge stand-bye en gaan met die banaan.

Om een heel lang zwem verhaal kort te maken was de eerste van de twee af te leggen rondes eigenlijk niet echt ontspannen, maar dat is een zeer herkenbaar verhaal voor menig triatleet (als ik me zo mag noemen).
Tweede ronde ging eigenlijk wel goed alleen de navigatie liet me eventjes in de steek, maar dat zal in de toekomst wel goed komen……..hoop ik.

 

Na ongeveer 19 minuten uit het water en op naar de fiets. Hier had ik tot aan een paar weken geleden de meeste schrik voor maar enkele pundermannen waaronder Wim Driessen hebben me geholpen om wat kilometers in de benen te krijgen, daarvoor dank allen.

Nou de fiets op, ik zag dat Martijn en Niels al onderweg waren, Toen ik mijn fiets pakte kwam Wim net aan om te beginnen aan het fietsen.
Eenmaal op de fiets kwam ik tot de conclusie dat er richting Eindhoven een straf windje stond, geen nood want als je hem tegen hebt krijg je hem ook weer mee maakte ik mezelf wijs.

Na bijna 1 ronde te hebben gehad en me meermaals af te hebben gevraagd waar ik mee bezig was kwam ik bij het keerpunt en zag ik als eerste mijn gezin die me aanmoedigde (altijd mooi). En als tweede hoorde ik de aanmoediging van de pundermannen van vierde divisie, hoppa dat geeft een boost, dank daarvoor!! Dit herhaalde zich de volle 5 rondes.

Nu ronde 2, al gauw genoeg haalde Wim mij in met een soepele ogend tempo, maar bij het keerpunt had ik Martijn enigszins in het vizier, sorry Martijn maar dat gaf me enige moed.

Na ronde 3 en een half kon ik hem inhalen en eindigde ik het fiets gedeelte op dezelfde positie als ik hem begonnen was wat pundermannen betreft.

Oké lopen nu, dat is een onderdeel wat me redelijk af zou moeten gaan, maar na ruim 1.45 minuten inspanning is dat toch een ander verhaal.
Schoentjes aan en gaan, van Wim en Niels geen enkel spoor maar van de mannen van divisie 4 hoorde ik dat ze respectievelijk 2 en 3 minuten voor me waren vertrokken, maar het enige wat ik wilde is om gauw genoeg in een lekker tempo te komen, maar daar kwam weinig van terecht voor mijn gevoel.

Na ongeveer 1 ronde zag ik op het keerpunt Wim dus daar kon ik heen lopen, dat is altijd wel prettig.
Nu nog 3 rondes te gaan op elk keerpunt kwam ik Niels tegen maar die had er een soepele tret in en kon ik wel redelijk naar toe lopen maar dat was dan ook alles.
Na 4 rondes lopen eindelijk binnen, de ellende maakte plaats voor een moe en voldaan gevoel.

Na enkele minuutje samen met Niels wachten en napraten kwam de soepel lopende Martijn binnen en vlak daarachter Wim. Klasse!!!

Nog even wat napraten met de supporters van divisie vier en fietsen ophalen en naar de auto.
Mannen het was een vermoeide TOP DAG Bedankt.

Ik wil bij deze ook nog even onze zwem trainers Jos en Rene bedanken, omdat ze van iemand die nog geen 50 meter fatsoenlijk kon zwemmen, een nog steeds belabberde zwemmer hebben gemaakt die het wel in dit geval 1000 meter vol houdt.
Hiervoor mijn dank.

Hans Jeronimus heeft een mooie analyse gemaakt van deze wedstrijd:
                                            Statistieken Nuenen 2017