Maresisa crossduathlon

30E MARESIA CROSS DUATH

LON

ZONDAG 6 MAART 2022

Verslag: Henri Koolen

Met 5 pundermannen namen we deze zondag deel aan de Maresisa crossduathlon in het zonovergoten, maar toch wel koude Waalwijk. De Maresia-cross was aan haar 30e editie toe. Daarmee is het samen met Pijnacker de oudste crossduathlon in ons land. De ijverige organisatie van TV De Langstraat had een fraai parcours uitgezet in recreatiegebied Het Lido.

Loopparcours 2 km ATB-parcours 5 kmVoor de start snel een fotootje (Henk Ruijssenaars was nog aan de warming-up bezig samen met maatje Ben Vriens).

Zoals je kun zien was de start bij een manege, parc-fermé was in de binnenbak en de parcoursen eromheen. De afstanden waren 8 km – 20 km en 4 km.

Eerst 4 rondjes om de vijver, wat voor iedereen goed ging, daarna het afwisselende ATB-parcours van 5 km met een lang stuk langs het kanaal, een technisch stuk door het bos, vol in de wind over het grasveld en tenslotte op en af met diverse lastige klimmetjes.

Tenslotte nog de afsluitende run van 4 km om zo de 1ste activiteit van 2022 lekker af te sluiten. Fijn om zo te beginnen en op naar het triathlon seizoen.

Uitslagen:

Voor foto’s zie:

Fotos website TL De Langstraat