Spinningmarathon

SOMEREN- zondag 2 april werden de winterse spinninglessen van Triatlonvereniging De Punderman afgesloten met een spinningmarathon. Naast fietsconditie op peil houden was het de bedoeling om geld in te zamelen voor Jeugdtriatlon Someren.

Om 11:15u gingen 15 Pundermannen en -vrouwen van start met de marathon, onder de geselende leiding van instructeur en -organisator Dirk van de Ven.

Na wat te zijn opgewarmd in de Feesttent van Kraantje Pappie werd het tempo opgevoerd tijdens Radar Love en werden de eerste zweetdruppels op de voorhoofden al zichtbaar. De nummers wisselden in een rap tempo en er werd gesprint, geklommen en ‘gefreezed’ in verschillende tempo’s, weerstanden en posities. De eerste zweetdruppels druppelden al snel op de vloer. En het ging maar door. Vooraf had Dirk beloofd “niks moet, maar alles mag” maar dat was hij snel vergeten, bij de minste verslapping spoorde hij de groep aan om het tempo op te voeren of de weerstand te verhogen. De druppels op de vloer vormden langzaam kleine plasjes maar gelukkig zorgde gastvrouw Lotte voor het tijdig bijvullen van de bidons. Na 30 nummers en bijna 3 uur spinnen werd de weerstand tot slot nog flink opgevoerd tijdens “La Grange” van ZZ-top.

De spinningmarathon zat erop, tijd om uit te fietsen op het toepasselijke “Calm Down” van Rema.

Moe en voldaan werd er afgesloten met vlaai en een drankje. Én al dat gezweet was niet voor niets geweest, er was een mooi bedrag van €1090,- bij elkaar gespind. Deze mooie activiteit werd afgerond met de overhandiging van een symbolische cheque, aan José Maas van Jeugdtriatlon Someren.