A group of people running on a beach Description automatically generated with medium confidence

Triathlon Brabant 2021

Auteur: Mark Steffens

Op zondag 26 september heeft een afvaardiging triathleten van De Punderman deelgenomen aan de tweede editie van Triathlon Brabant in en om Berkendonk te Helmond. Was het tijdens de eerste editie in 2019 nog erg slecht weer, dit jaar was het vrijwel precies het tegenovergestelde. Onder een stralende hemel en bij zeer aangename temperaturen werd er door de Pundermannen en -vrouwen deelgenomen op de 1/8 en ¼ afstand.

Na de start van het zwemonderdeel volgden een aantal fietsronden van 10 kilometer in de omgeving van Berkendonk. De langzaam in sterkte toenemende wind maakte het tijdens het fietsen lastig om in te schatten of er nog voldoende energie in de benen zou zitten voor het looponderdeel. Dit looponderdeel voerde de deelnemers voornamelijk over smalle bospaadjes welke zich door de bossen rond Berkendonk kronkelden en de nodige steile klimmetjes en afdalingen bevatten. In combinatie met de warmte was dit laatste onderdeel voor een hoop deelnemers een pittige onderneming.

Ondanks het uitdagende weer en parcours hebben de meeste van de 307 deelnemers aan beide afstanden het evenement weten te finishen.

Op dezelfde dag werd er ook nog door een Punderman deelgenomen aan de IRONMAN 70.3 Westfriesland wedstrijd in Hoorn. Het zwemmen in het IJsselmeer werd bemoeilijkt door de golfslag, maar na het fiets- en looponderdeel kon de wedstrijd alsnog tevreden worden afgesloten.

A group of people running on a beach

Description automatically generated with medium confidence

Uitslagen Triathlon Brabant: https://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2021/sep/26/helmond/index.html

Website organisatie Triathlon Brabant: https://www.triathlonbrabant.nl/

Website organisatie IRONMAN 70.3 Westfriesland: https://www.ironman.com/im703-westfriesland