Triathlon Eindhoven vrijdag 10 juli

Verslag: Marc Thielen

Op vrijdag 10 juli organiseerde studenten roeivereniging Thêta ter ere van haar 40ste verjaardag een 1/8 triathlon in en rond het Eindhovens kanaal.

Samen met Martijn en Jan (een jeugdvriend) zouden we samen de strijd aangaan. Dat wat mijn debuut in de wereld van triathlon zou worden.

Door het studentikoze karakter en een parcours dat niet afgezet was voor het overige verkeer hadden we geen idee wat te verwachten. Laagdrempeliger als dit gaat het niet worden.

Bij aankomst bij het botenhuis aan de kanaaldijk Zuid bleken er nog meer Punderman trisuits aanwezig. Els, Daan en Peter voor deelname en Hans en Hetty als enthousiaste supporters. Zo waren de Pundermannen zelfs op een studententriathlon goed vertegenwoordigd.

 

Omdat mijn anonimiteit nu niet meer gewaarborgd was, kon een kort verslag dus ook niet uitblijven.

Met een totaal deelnemersveld van rond de 115 personen werd in 3 blokken gestart.  We zaten allen in het derde blok, zodat we ook onderling de strijd konden aangaan.

Na aanmelding bij de inschrijftafel ontvingen we een chip voor heuse Mylaps tijdregistratie en de fietsen werden zelfs technisch gekeurd. Een half uur voor de start ging de wisselzone open om de spullen te plaatsen. Met dank aan de collega triatleten voor nog wat handige tips. Een kwartier voor de start volgde nog een laatste briefing.

image001

Ik ging weg met de gedachte om de wedstrijd te voltooien en te kijken hoe het aan zou voelen drie disciplines achter elkaar uit te voeren. Maar nu begon de wedstrijdspanning toch wel aardig op te lopen. Er werd gestart vanuit het water.

image003

Na het startschot gingen alle remmen los om met ca. 30 triatleten op de eerste boei af te stevenen.

image005

De aanwijzingen van Jos en René schoten nog wel even door mijn hoofd, maar ik was veel te druk om de overige triatleten van me af te slaan. Na het tweede keerpunt kwam ik pas wat beter in mijn slag om vervolgens het water al te verlaten.

image007

 

Op weg naar de wisselzone zag ik nog net enkele blauwe trisuits het park fermé verlaten.

Voor mijn gevoel ging de wissel niet verkeerd, in de achtervolging! Er moesten totaal 3 ronden op de openbare weg worden afgelegd. In de briefing had men al aangegeven dat de wegen niet voor het overige verkeer waren afgesloten.  Echter met bladblazers en maaimachines op het parcours had ik geen rekening gehouden. Zou kunnen dat ik bij het ontwijken hiervan wat verkeersregeltjes heb overtreden. Het lukte zelfs enkele deelnemers te passeren, altijd goed voor de moraal. Zeker toen een van hen Martijn bleek te zijn, maar echt weg rijden wilde hij niet toestaan. Op weg naar de wissel tandje kleiner gaan fietsen, een keer gelezen dat je dan beter in je loopritme komt. Ondanks de moeizamere wissel (volgende keer toch zonder sokken?) viel me de overgang naar het lopen niet tegen. Tijdens het rondje rond de DAF fabrieken ging de warmte steeds meer parten spelen. Ik was dan ook blij de finishboog te zien.

01:12:57
01:12:57

1:15:24
1:15:24

01:16:18
01:16:18

0:1:18:38
0:1:18:38

01:27:10
01:27:10

Complimenten aan de organisatie en alle vrijwilligers voor de perfecte organisatie. Al met al een leerzame maar vooral leuke eerste triathlon die zeker smaakt naar meer.

Onder het genot van een wel verdiend studentenbiertje hebben we een mooie dag afgesloten.