Verslag Triatlon Utrecht- 3e Divisie

 Verslag: Wilfred van Heugten

Op 10 juli jl. vond de 3e wedstrijd plaats van de 3e divisie. Voor mij betekende dit de eerste wedstrijd van het seizoen. Door de hardnekkige achillespeesblessure heb ik weinig kunnen trainen op het lopen, mijn favoriete onderdeel. Ook fietsen is er het afgelopen jaar (lees: jaren) bij ingeschoten en dit is goed zichtbaar in onderstaande uitslagen. Maar mijn motto is olympisch: meedoen is belangrijker dan winnen!IMG_2188

We vertrokken ‘s ochtends om 9.15 met 5 personen (Henk was al in Utrecht om zijn aanstaande schoonmoeder aan te moedigen) en maakte weer dankbaar gebruik van de fietskar. Aangekomen troffen we een goed georganiseerde triatlon aan. Een mooi zwemgedeelte (750m), keurig opgezet parc ferme, afgesloten fiets parcours (2 ronden van 11 km) en een 5 km loopgedeelte door een park.

Door de sponsor van deze triatlon werden ook een aantal Polar sport horloges ter beschikking gesteld die via een loterij (op startnummer) verloot zouden worden. Addy zorgde ervoor dat onze lotjes in de juiste bus terecht zouden komen. Heeft hij zijn lotje gemanipuleerd???

Om 12.15 was het zover.IMG_2189 Het startschot klonk en 121 deelnemers begonnen aan de 750 meter zwemmen. IMG_2190Zelf was ik weer aan de linkerkant begonnen waardoor ik vrij makkelijk in mijn slag kon komen. De eerste boei lag op ongeveer 400m en het is altijd weer een gevecht om met meerdere mensen de kortste bocht te nemen. Na iets meer dan 14 minuten kwam ik uit het water en kon aan het fietsen beginnen.

Het fietsen is niet mijn favoriete onderdeel en zeker niet mijn sterkste. Dat ik door een aantal mensen ingehaald zou worden wist ik wel; niet dat bijna iedereen mij voorbij zou komen. Uit de uitslagen blijkt dat ik ben ingehaald door 73 mensen en dat ik de langzaamste fietstijd had….Fietsen zij zo goed of ben ik echt een slechte fietser….

Niet getreurd begon ik als 2 na laatste aan het loop onderdeel. Normaal gesproken een 22 minuten job maar gezien de weinige training door mijn achillespeesblessure moest ik me neerleggen met een 23-er. Toch gaf dit een goed gevoel! Tevens kon ik tijdens het lopen nog een 10-tal mensen inhalen waardoor een 109 plaats het resultaat was.

Na afloop was het tijd voor de prijsuitreiking. Helaas geen Punderman op het podium maar Henk kwam dicht in de buurt. Hij had een keurige 7e plaats overall en de 3e looptijd. Chapeau!

Na de prijsuitreiking was het tijd voor de loting van de Polar horloges. En wie was een van de gelukkige winnaars?

Je raadt het al. Addy was een van de winnaars! Of het nu manipulatie is geweest of zijn mededeling dat zijn batterij leeg was van zijn oude horloge, we zullen het nooit te weten komen. Addy Gefeliciteerd!!!

We kunnen terugkijken op een geslaagde wedstrijd met een compliment aan de organisatie.

image001 image003