Zaterdag 9 maart 2024. Zwemloop Trisport Maaseik.

Zaterdag 9 maart 2024. Zwemloop Trisport Maaseik.

“ Winnaars zijn niet de mensen die nooit falen, maar de mensen die nooit opgeven “.

Ken je die uitspraak?

Want waren Hans en ik overduidelijk de oudjes van het gezelschap, en kwamen we dan ook bij lange na niet aan de tijd van de winnaar ( 5.45 en 13.11 ), toch voelden wij ons na ruim een half uurtje zweten winnaars! We hadden het toch maar weer mooi voltooid.

Deze middag stond in Maaseik een zwemloop op het programma zoals wij die vanuit het verleden kenden van Neunen, Eindhoven en Venray. Helaas zijn laatstgenoemden van het toneel verdwenen en was een voorbereiding op het triatlonseizoen middels een zwemloop alleen nog maar mogelijk door eigen organisatie van Henri Koolen. Omdat het wedstrijdgevoel dan toch iets minder is met enkel clubgenoten pikten wij de zwemloop van Maaseik op als extra aanvulling. Na slechts 40 minuten rijden arriveerden we al bij het aqaudroom waar een groot sportcentrum de mogelijkheid bood om de 500 meter te zwemmen. Vooral de grote aanwezigheid van jonge kinderen viel ons op, en toen om 15.00 uur de volwassenen zich mochten klaarmaken om in verschillende series te gaan zwemmen met maximaal 3 personen per baan ontdekten we dat ook de andere deelnemers vooral jong ( en sterk ) waren.

Zowel Hans als ik zwommen binnen onze verwachtte tijd van 8 en 10 minuten en mochten toen een kopje koffie gaan drinken om alle series af te wachten en om 16.30 uur te gaan starten voor de 4 km loop, die op een smal looppad voorzien van houtsnippers om het aansluitende voetbalveld gelopen zou gaan worden. Het was een ronde van 1 km die we dus 4 keer moesten slechten. De start ging in rij op basis van de zwemtijden van ieder van ons. Zo startte Hans als 25-ste en ik weer bijna 2 minuten later als 47-ste. Je kon elkaar wel steeds zien en dus goed inschatten of je dichter bij elkaar kwam of juist niet. Maar vooral het enthousiasme van alle vrijwilligers was erg aanstekelijk en maakte de wedstrijd nog leuker. Ook de algehele organisatie was buitengewoon en misschien daarom een goed idee om volgend jaar deze zwemloop in onze wedstrijdagenda op te nemen om met meer Pundermannen daar deel te nemen. Hans en ik hadden ervan genoten!

Hans Jeronimus zwemmen; 07.47 minuten lopen; 20.21 minuten

Wim Driessen zwemmen; 09.51 minuten lopen; 20.51 minuten