10e quadratlon

Verslag Wim Driessen.

‘ Ladies en gentlemen, we got him ‘ , kennen jullie die uitspraak van toenmalig president van Amerika George W. Bush na de vangst van zijn grote vijand Saddam Hoessein op 13 december 2003???

Wel, ‘ we got here !! ‘ kunnen wij zeggen na de eclatante zege van Anne Joosten op alle andere deelnemers aan de tiende en tevens laatste quadratlon, opnieuw voortreffelijk georganiseerd door Wim Breugelmans.  En terwijl het weer verre van ideaal was met regelmatig een fikse bui over ons heen, is meteen zichtbaar waartoe leden met het juiste clubgevoel in staat zijn, nl om die weers- omstandigheden gewoon te negeren en er samen een ongelooflijk leuke dag van te maken.

 Meteen s’morgens om 7 uur werd de toon al gezet toen bijna alle opgegeven deelnemers fris en fruitig aanwezig waren om het vroege ontbijt samen te nuttigen onder de goede zorgen van Leon en Lisanne.

De gezonde wedstrijdspanning zorgde hier en daar al voor een snedige opmerking en klokslag 7.30 uur fietste ongeveer de helft van de groep naar Berkendonk om aldaar een uur buiten te zwemmen terwijl de andere helft ervoor koos om binnen gebruik te maken van het zwembad om traditioneel een uurtje te zwemmen van 8.00 tot 9.00 uur. Zoals in de aankondiging vermeld kregen we regelmatig de zegen van boven en zo ook tijdens het zwemmen in Berkendonk toen onze wachters Addy en Jos nog de volle lading over zich heen kregen terwijl daar in het water zelf niks van gemerkt werd.

Niettemin waren de fietskleren niet droog gebleven en zo ging het vochtig en klam terug richting de Schop waar stipt om 9.30 uur de koffie met vlaai geserveerd werd. Het was steeds een uitdaging om op tijd bij elke voeding aanwezig te zijn omdat laatkomers punten in aftrek kregen.

 Na deze versnapering en weer lekker op temperatuur te zijn gekomen gingen we met de hele bups op de fiets naar Nederheide in Milheeze, alom bekend als thuisbasis van alle eerdere quadratlons. Niet geheel toevallig maakte Anne hierbij al meteen een goede indruk door met Hetty het kopwerk niet te schuwen en haar visitekaartje af te geven. Eenmaal in Milheeze aangekomen werd er door een enkeling voor gekozen om naast het fietswerk ook wat loopmeters te gaan maken, maar de meeste gingen door op de fiets waarbij Anne slim en berekenend steeds minder kopwerk verrichtte omdat de mannen dit steeds vaker voor hun rekening namen. Wederom af en toe een buitje over ons heen zodat ook de reserve-kleding niet droog bleef en we als natte katten om 12.30 uur in Nederheide plaats namen voor onze lunch; een lekker 12-uurtje met soep en broodjes kroket en gezond.

 We hadden ons nat plunje zo goed mogelijk te drogen gehangen maar de tijd was te kort en zo werd er na de lunch nat en koud teruggefietst naar Asten waar de mogelijkheid bestond om tot 15.00 uur verder te fietsen of te lopen. Anne was er ondertussen stiekem tussenuit gepiept om zoveel mogelijk fietsmeters te kunnen maken los van alle concurrenten. Baccio was the place to be voor een heerlijk ijsje en daarna begon voor de meeste deelnemers het looponderdeel met rondje Koestraat. Maar dit was ook meteen voor de meeste het vroege eindstadium omdat al die regen en al dat eten hun tol ging eisen en de meeste naar een warme douche verlangden. Er werd immers vanaf 18.00 uur gestart met de aansluitende feestavond middels een lekker frietje en snacks, waarbij verwacht werd dat we er, ondanks alle inspanningen,  weer op ons Paasbest uit zouden zien. Maar anders dan alle anderen vulde Anne de aangeboden tijd wel maximaal in met een buitensporige halve marathon als sluitstuk waardoor iedereen op onoverbrugbare achterstand werd gezet.

Zelfs de man/vrouw correctie speelde haar geen parten en er rest dan ook niets anders dan een diepe buiging te maken voor deze sterke dame. En na jaren van twijfelachtig succes heeft onze vereniging de komende tijd een nieuwe ster aan het firmament en zal het voor Anne niet bij deze ene beker blijven. In Oirschot is haar roem haar al voorruit gesneld want door de deelname van de winnaar van de Quadratlon is deelname aan deze triatlon nog aantrekkelijker geworden. Misschien leuk om met een grote groep haar op deze zaterdagmiddag naar de overwinning te schreeuwen.

 De avond werd in de kantine nog opgeluisterd door de presentatie van Leon van een ware pubquiz waarbij de 3 onderdelen muziek-quadratlon-sport met overmacht het team van Ton de winst bracht. Ook leerden we de nieuwe Punderman-clubkampioen kennen in de persoon van Hans Jeronimus vanwege zijn onuitputtelijke bijdrage aan het goede verloop van alle competitie-wedstrijden, dik verdiend.  Om 20.00 uur kwam aam deze geweldig mooie dag en 10 jaar quadratlon een even mooi einde toen  Hetty en Anne met de beker in haar bezit al fietsend naar huis gingen. Geweldig en dank aan alle deelnemers, verzorgers, chauffeurs en vooral aan Wim Breugelmans voor dit geweldige initiatief.