Team Time Trial in Eijsden

Triathlon Groep De Punderman heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan de eerste competitiewedstrijd in 2022. Het betrof een team time trial, d.w.z. 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 kilometer lopen. Een ploegentijdrit, waarbij de 3e tijd telde. Kortom een sprint van ruim 1 uur tegen je maximale hartslag aan.

Het is dus zaak om zo lang mogelijk bij elkaar te blijven. Mark Steffens, Dirk van de Ven , Rene Wijnen en Ton van Empel namen deel aan deze mooie discipline. Drie van hen namen ook vorig jaar al deel aan deze wedstrijd, zodat het parcours bekend was. Zwemmen in de zijtak van de Maas, 3 rondjes fietsen en off road een loopparcours afleggen.

Ze hadden de race goed ingedeeld, de beste fietser nam het kopwerk wind tegen voor zijn rekening en bij het lopen werd de minste loper gelost, zodat de 3e op de snelst mogelijk manier over de finish kwam.

De Punderman finishte in een tijd van 1.09.18, goed voor een 13 plaats (van de 25), waarbij er 7 teams in de middenmoot binnen de 21 seconden van elkaar zaten. Kortom het was een spannende strijd, waarbij de details de doorslag gaven, zoals de wisseltijden en het moment om 1 atleet te lossen.