Squadra kwart triatlon Nuenen – 30-06-2019

Verslag: Peter Maas

Wanneer je op zondagochtend 30 juni naar de recreatieplas bij Laco Nuenen fietst vormen dranghekken, loopbruggen en verkeersregelaars al de eerste hordes. Eenmaal bij de inschrijving uitgekomen kun je al een blik werpen op het rustig kabbelende water waarin de boeien klaarliggen. Het bosrijke gebied rond de plas zal het strijdtoneel vormen van de Squadra triatlon Nuenen onder warme en zonnige omstandigheden. Het aantal van 10 ingeschreven Pundermannen (en -vrouwen) laat zien dat deze wedstrijd populair is en een beetje als “thuis” wedstrijd gezien wordt. Sommige maken hun debuut in Nuenen, terwijl bij andere het een vast ijkpunt in het triatlonseizoen is.

De hoge temperaturen van de voorgaande week hebben er voor gezorgd dat er niet met wetsuit gezwommen mag worden. Nadat iedereen netjes naar de line-up voor de start is gedirigeerd gaat stipt om 12:45 de toeter als sein voor de start van de 1ste serie van de kwart. De watertemperatuur was heerlijk en na links en recht wat klappen uit te delen en te incasseren kon ieder het door Jos en Rene geleerde in praktijk brengen. Eigen ritme pakken, breed insteken, slagen afmaken en op dit parcours was kijken voor de oriëntatie en richting zeker van belang.

Henk en Peter kwamen als eerste Pundermannen uit het water. Het feit dat alle Pundermannen netjes binnen de 20 minuten het zwemonderdeel wisten af te ronden is een compliment voor de zwemtrainers. Alle in de schop gespendeerde uren werpen duidelijk hun vruchten af.

Na een wissel tussen de bomen en met wat bladeren in de fietsschoen snel op de fiets om 40km weg te trappen. Het viaduct samen met een pittige wind die recht op kop stond van het L-vormige parcours maakte het een pittige strijd tegen de elementen. Niets voelt lekkerder dan na het zwoegen tegen de wind in het keerpunt te nemen om vervolgens met een gangetje van 40km/h-plus weer terug te vlammen. Hier worden de verschillen in de tijden toch steeds groter. Henk mengt zich in de strijd om de top 3 van de serie. Verder maakt Jos als laatste de groep van 7 fietsende Pundermannen compleet. Leuk dat je elkaar door de vorm van het rondje zo vaak ziet. Regelmatig even het duimpje omhoog of er wordt een aanmoediging over de middenberm geslingerd.

Helaas kon niet iedereen ongehavend aan het lopen beginnen. Marc werd aangetikt door een andere rijder. In de tijdrithouding was dit niet meer te corrigeren en maakte hij een lelijke schuiver. Door ‘n slag in het wiel bleef deze aanlopen. Zelfs het losgooien van de achterrem mocht helaas niet baten.

Het lopen was door de warmte extra zwaar. Mooi om te zien hoe iedereen dat beleefd. Sommige(lees Henk) kunnen in een onvoorstelbaar tempo doordenderen, voor andere is het één groot gevecht. Daar waar Peter Maas liep te zwoegen, liepen Eddy en Eddy soepel voorbij. Wim die dit jaar veel snelheid heeft gewonnen zag er stabiel uit. Onze benjamin Peter zette de goede lijn door na zijn 3de plek in Rosmalen en liep ook soepel zijn rondes. Jos en Harold kennen zichzelf goed en weten ook een voor hen geschikt tempo te vinden om de 10km te volbrengen.

Oké, iedereen had op basis van de vooraf bekende informatie een finishtijd opgegeven. Door de warmte en extra km’s bij het fietsen en het lopen waren veel ‘n beetje te optimistisch. Een laatste poging van Peter Maas om door een ronde minder te lopen dichter bij de opgegeven tijd te komen werd beloond met de eer dit verslag te mogen schrijven.

Uitslagen /4-de triatlon ( 1,0 – 39,5 – 11,3 ) ;
Henk Ruijssenaars   2.03.27
Eddy van Tulden      2.25.34
Wim Driessen           2.29.57 ( 3e bij categorie H50+ )
Peter van Meijl         2.30.50
Henri Koolen            2.38.31
Marc Thielen            2.39.18
Harold Vissers         2.55.03
Jos Meeuws              3.12.24
Peter Maas               D.N.F. ( did not finish )
Niels van Heugten  D.N.S. ( did not start )