1/8 triathlon Nuenen

verslag Michel Lansman

30-06-2019 Zon, 25 graden, westenwind en windkracht 4: prima weer! Alle spullen in de tas en nog een keer kijken of ik alles heb en dan op de fiets naar Hetty, om daarna Wilfred op te pikken. Die zou bij de brug naar Lierop staan te wachten. Els gaat met de auto. Op de brug staat Wilfred te wachten met een supportersclub van de Pundermannen. Met 5 man en 1 vrouw sterk fietsen we door naar Nuenen. Bert op kop, die weet de snelste route, en dat klopt.
In Nuenen arriveren we al snel, met de startnummers op zak staan we zo in de wisselzone. Ondertussen is Els er ook en het 1/8 kwartet is compleet. We kijken naar de startnummers en waar de fietsen moeten komen te staan en echt waar, we hadden met vieren de beste plek van de wisselzone, goed begin.
We kunnen de start van de 1/4 triathlon mooi even mee pikken en de mannen aan moedigen. En dan gaat het gebeuren: ik ga mezelf klaarmaken voor mijn eerste triatlon wedstrijd (1/8). De start is om 14:15 en daarvoor is er nog een briefing en tijd om in te zwemmen. Ik heb op dit moment nog een goed gevoel, ik ben er klaar voor.
Het startsignaal klinkt en we vertrekken. Volle bak 25 meter in het water en ik zit al aan mijn adem, borstcrawl lukt niet meer, ik heb geen rust ( … ) dan maar door met de schoolslag en zo snel mogelijk zwemmen en het water uit. Snel naar de fiets en gaan! 24km volle bak of toch net iets rustiger aan doen, het viaductje doet toch wel pijn.
Blijven fietsen,drinken en snel een gelletje. Dat zwemmen hakt er toch in.
Drie ronden en veel wind. Ik zie onderweg nog de 1/4 Pundermannen fietsen en van het 1/8 kwartet lig ik voorop. Klaar met fietsen, wissel gaat soepel en lopen maar.
Ik ben er al bijna, 2 ronden lopen en ik voel dat het wel goed zit en probeer een mooi tempo vast te houden (ik probeer gewoon zo hard MOGELIJK te lopen).
Toch gaat het soepel en ik denk het zijn maar 5km, maar toch zie ik sporters echt afzien.
Ik krijg nog een pakje water aangereikt en neem een slok, de rest gooi ik over me heen.
Daar staan de supporters van de Punderman.
NOG EEN STUKJE !
GAAT GOED MICHEL !
En ja. FINISH!!

Uitslagen 1/8-ste triatlon ( 0,6 – 24,2  – 5,7 )  ;                       

Michel Lansman                     1.21.11   ( 2e bij categorie H40+ )

Hetty Bankers                         1.27.42   ( 2e bij categorie D30+ )

Wilfred van Heugten             1.28.47

Els de Vries                              1.47.48   ( 1e bij categorie D50+ )