Triathlon Cuijk

Verslag: Marc Thielen

Ondanks de matige voorbereiding en drukte verbouwing thuis,zondagmorgen toch besloten om af te reizen naar triathlon Cuijk.Deze laagdrempelige triathlon met een ontspannen sfeer en goede verzorging (met dank aan de kennissen van Bart) hebben uiteindelijk de doorslag gegeven om weer te gaan. Kijken wat deze editie gaat brengen.

De weergoden voorspelde in ieder geval een snikhete dag en dat is het geworden !! Aangezien ik dit jaar nog niet op de tijdrit fiets had  gezeten, goed moment om ook deze eens van zolder te halen. Gezien de last minute beslissing,  op eigen gelegenheid afgereisd naar Cuijk. Daar aangekomen was de 1/8 sprint net van start gegaan.

Nog even snel gekeken of ik nog wat blauwe Punderman pakjes zag, alvorens ik zelf aan de voorbereiding begon. In de wisselzone trof ik Bart, naar later blijkt de enige andere Punderman vandaag.

Dat haalde de druk wel wat van de ketel,  omdat ik nu niet alleen de eer van ons Tricot  hoog hoefde te houden. Kijkend naar de tijden in Rosmalen was Bart ook in prima conditie, daarnaast kon hij na deze race genieten van zijn vakantie dus hoefde hij zich ook vandaag niet in te houden.

Dit jaar werd bij de start van het zwemonderdeel de mogelijkheid geboden de drukte te vermijden middels een rolling start. Zoals het een echte triatleet betaamt kiezen wij natuurlijk voor een lekker robbertje vechten tijdens de massastart. Na uit de “wasmachine” te zijn gekomen een rustige slag kunnen oppakken. Dat viel niet tegen. Nog effe gekeken of ik Bart zag maar die was al in géén velden of wegen meer te bekennen.

Met een voor mijn doen redelijke wissel op de tijdritfiets gekropen. Oeps, das weer effe wennen. In tegenstelling tot afgelopen jaar, nu de eerste bocht wel heelhuids doorgekomen. Toch handig beetje parcours kennis. Ondanks dat het een non-stayer wedstrijd was plakte er verschillende rijders bij elkaar in het wiel. Aangezien ik de lat nergens had liggen had ik géén zin om me daar druk over te maken. Werd op het einde nog wel vriendelijk bedankt door iemand die ik uit de wind had gehouden. Na twee volle ronden op de openbare weg (incl. dagtoeristen, wandelaars en andere recreanten) kon ik de fiets weer parkeren.

Inmiddels was de temperatuur aardig opgelopen, wat het laatste onderdeel erg zwaar zou maken. Snakkend naar ieder sponsje en bekertje water uiteindelijk de wedstrijd volbracht.

Triathlon Cuijk 2019 zit er weer op! Het was ondanks de hitte, een geslaagde dag.

Dit alles was natuurlijk niet gelukt zonder de goede organisatie, trouwe vrijwilligers en supporters,

die ik enorm wil bedanken voor de steun en inzet!

Tot volgend jaar.

26 Bart Berkvens 2:18:43

40 Marc Thielen 2:23:41

Foto’s https://photos.app.goo.gl/cPC34wM5mCD8MF6F8

https://triathloncuijk.nl/uitslagen-2019.html