Triatlonwedstrijden 1 september


Teamwedstrijd.
Op zondag 1 september vond in Amersfoort de laatste competitiewedstrijd van het seizoen plaats. Het 4-tal van de Punderman wist uiteindelijk net buiten degradatie te blijven na 750 meter zwemmen in de Eem, 22 km fietsen en 5 km lopen in en om het centrum van Amersfoort. Bij dit soort wedstrijden tellen de tijden van de eerste 3 atleten en is nr 4 een verborgen reserve. Niels van Heugten vulde deze rol met verve in na een heel jaar afwezigheid en kan zich nu in alle rust gaan opmaken voor het naderende ouderschap. Een mooie afsluiter van de competitie-deelname met de uitnodiging om volgend seizoen weer aan te sluiten in de divisie Zuid. 

Tegelijkertijd nam Frank van de Velden deel aan de High Tech Campus in Eindhoven en voltooide deze kwart afstand net binnen de 2.40 uur, terwijl het lopen hem moeilijk afging. 

Ook deze zondag was Addy Raymakers actief namens de Punderman bij de Trial Run in Nijmegen waar hij op een zwaar parcours in Berg en Dal 14 kilometer met daarin 500 hoogtemeters volbracht in 1.35.33 uur. 
https://n70trail.nl/

Verder van huis over de grens in het Belgische Balen- Mol had Dirk van de Ven zijn jongens meegenomen naar de triatlon aldaar, die vanwege blauwalg in het kanaal werd omgezet in een run-bike-run. Dirk ging uiteindelijk voor de afstanden 5000 – 42 – 9,7 km terwijl zijn beide zonen de Punderman in de toekomst goed kunnen vertegenwoordigen na hun wedstrijd 0,6 – 10 – 2,5 km.

Al met al weer een Punderman-actief weekend!