Verslag XTERRA The Netherlands.

Triathlonvereniging De Punderman actief in XTERRA The Netherlands

Op zaterdag 14 september 2019 vond op Ameland XTERRA The Netherlands plaats waaraan vier leden van Triathlonvereniging De Punderman deelnamen. XTERRA is ’s werelds bekendste serie offroad triathlonwedstrijden die bekend staan om de uitdagende parcoursen waarbij de snelste atleten zich plaatsen voor de wereldkampioenschappen op het Hawaiiaanse eiland Maui.

De afvaardiging van De Punderman bestond niet geheel toevallig uit een groot gedeelte van de organisatie achter de nieuwe Cross Duatlon Asten die op 29 december van dit jaar plaats gaat vinden rondom Oostappenpark Prinsenmeer. Sanne van Paassen, Ton van Empel, Bastin van Alten en Rick Struik waren de atleten die naast het aangaan van de sportieve uitdaging, inspiratie op gingen doen voor het kersverse, sportieve evenement tussen de kerstdagen en de jaarwisseling. De Punderman liet zich van haar beste kant zien op het Waddeneiland. Struik kwam als eerste van de vereniging over de finish, in een niet onverdienstelijke eindtijd van 3:00:34. Van Alten volgde een kwartier later in 3:15:02 met kort daarachter Van Paassen in 3:18:43, waarbij de voormalig professioneel veldrijdster tweede werd in haar leeftijdscategorie. Ton van Empel finishte in 3:44:18 in deze zware wedstrijd door het mulle strandzand, over flinke duinkammen en bosgebied op het eiland.

De uitslagen van Ameland: https://www.athlinks.com/event/318952/results/Event/868005/Results

Mensen die op een laagdrempelige manier kennis willen maken met de crosswereld kunnen zich individueel of als duo of trio aanmelden voor Cross Duatlon Asten via www.crossduatlonasten.nl.