Verslag 1e teamcompetitie wedstrijd Arnhem

Zondag 26 april 2015 was het zover onze eerste competitie als triatleet/punderman. Met 8 Pundermannen in 2 teams vertrokken wij richting Arnhem. In team 1 zitten Rene, Hans, Addy en Rick en in team 2 Ton, Wilfred, Henry en Henri.

Doel van de 1e wedstrijd is om met zijn vieren zo snel mogelijk een 1/8 triathlon af te leggen. De eindtijd van de 3e persoon is leidend. Er wordt gezwommen in een buitenzwembad (25m), de afstand is 450 meter, daarna een fietsparcours die bestaat uit 2 ronden van 10 kilometer met 225 hoogtemeters en als laatste 2 ronden van 2,5 km met 120 hoogtemeters. Samengevat een mooie uitdaging.

Bij het ziekenhuis in Arnhem parkeerde we onze auto, daarna was het even zoeken waar de start van de wedstrijd was. Via een klim en een lange afdaling (met de fiets) kwamen we bij het parcours. Het is ons meteen duidelijk dat het parcours niet vlak is.

Nadat we onze fietsen op juiste plek hadden gezet, kwam Hans erachter dat hij zijn fietsschoenen was vergeten, dan maar op zijn hardloopschoenen fietsen (zorgde voor een snelle wissel).

image001

 

Het eerste team mocht om 11:02:30 starten, terwijl team 2 om 11:03:45 startte. In team 1 bepaalde Hans het tempo, maar al vrij snel had Addy problemen, na een aantal keren het zwembad water geproefd te hebben, kon hij doorzwemmen. Bij team 2 bepaalde Wilfred het tempo . Toen team 2 klaar was, moest  Addy nog 100 meter zwemmen. Zijn teamgenoten besloten om op hem te wachten en samen met de jury werd Addy flink aangemoedigd.

image003

Team 2 was boven (100m met klim) in het Parc Fermee al aan het omkleden, terwijl team 1 naar de fietsen liep. Team 2 mocht als eerste aan de bak op het fietsparcours, terwijl team 1 nog rustig aan het omkleden was. Na een tijdje vertrok team 1 ook en waren beide teams op het fietsparcours. Waar in Team 2 Ton duidelijk de sterkste was, waren in Team 1 Rick en Rene de betere fietsers.

Halverwege de eerste ronde moest Wilfred lossen en gingen zijn teamgenoten door, in team 1 lukte het om met zijn vieren bij elkaar te blijven. Als eerste kwam team 1 in het Parc Fermee, daarna team 2 (zonder Wilfred) waar Henri met krampen van de fiets af stapte. Waar in team 1 met zijn vieren werd gelopen, liepen Ton en Henry voorop en kwamen Henri en Wilfred er achteraan.

Na 1 uur, 10 min. en 18 seconden finishen Rene, Hans, Rick en Hans.

image005

Bij team 2 komen eerst Ton en Henry binnen, daarna Henri en Wilfred.

image007image009image011

Van de 31 teams finisht team 1 als 24e en team 2 als laatste. Het was een bijzondere dag. Hoe houd je 4 individuele triatleten bij elkaar en zorg je ervoor dat je gebruikt maakt van elkaars sterke punten. Achteraf bleek dit moeilijker dan het was, maar het was een hele bijzondere ervaring.

image013

image015

Uitslag is te vinden op: http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2015/apr/26/arnhem/H3TotMems.html

Filmpje:  https://www.youtube.com/watch?v=oQUWIho4j1g&sns=em