Verslag Zwemloop Nuenen 01-01-2017

Verslag: Veerle van den Waardenburg

Dit was mijn aller eerste wedstrijd, ik wist niet precies wat ik er van moest verwachten, en was dus flink zenuwachtig. Donderdag na de training kreeg ik al flink wat tips van Els hoe ik zo snel mogelijk om kon kleden en wat ik allemaal nodig had, allemaal dingen waar ik nog geen verstand van had. Gelukkig kon ik de volgende dag het een en ander van Hetty lenen zodat ik toch wat beter voorbereid was.

Zaterdag de dag van de zwemloop ben ik eerst naar Els gegaan om te verzamelen. Zo reden we met een groepje naar Nuenen. Ik starten later dan de rest, dit gaf mij mooi de kans om alles even af te kijken. Zo zag ik hoe mensen de wissel deden en het begin van het loopparcours.

Toen was het tijd om te beginnen, ik mocht in mijn baan voorop starten. Het zwemmen ging goed ik haalde zelfs iemand in. Maar toen kwam het lopen dit viel me een stuk zwaarder dan verwacht de overgang van het zwemmen naar het lopen was nieuw en mijn ademhaling kreeg ik eerste ronde niet goed. Uiteindelijk heb ik wel de 5 km uitgelopen, al was het wat jammer dat de gene die ik ingehaald had met het zwemmen mij weer voorbij liep.

Het was een leuke/ sportieve ervaring en smaakt naar meer dus snel nog even ingeschreven voor de zwemloop in Eindhoven op 15 April.

Verslag: Henri Koolen

Als voorbereiding voor het nieuwe Triathlon seizoen 2017 werd er door 10 Pundermannen/vrouwen en 1 loopmaatje van Els meegedaan aan de Zwemloop in Nuenen op 1 april 2017.  Ondanks dat Henri zich vergist had in de inschrijving mocht hij toch meedoen.

Zwemmen ging voor iedereen ok en het lopen op een nieuw heen-en-weer parcours in de motregen leverde goede tijden op. Wilfred moest het lopen na 1 rondje staken door een kuitblessure. Voor Veerle was het de eerste wedstrijd namens de Punderman.  Bij de vrouwen op de ¼ afstand werd Sanne knap eerste. Dit onder de goedkeurende blik van oud-trainer Hans Strijbosch.

Wim in actie:

Artikel in de ED:

 

Zie voor de uitslagen:

http://squadraevents.nl/squadra-zwemlopen/zwemloop-feel-fit-center-nuenen/uitslagen/