Zaterdag 15 april zwemloop Op Noord Eindhoven

Verslag: Els de Vries

De zwemloop in Nuenen was ons zo goed bevallen, dat we (Henri, Wim D., Veerle, Els) weer mee deden in Eindhoven.
In tegenstelling tot Nuenen, deed Veerle nu ook de kwart.
Wim en Henri hadden afgesproken, om ieder 500mtr op kop te zwemmen, ondanks deze taktiek lukte het helaas voor hun, niet om Veerle voor te blijven. Zij kwam als eerste met een snelle tijd uit het bad, daarna volgden de 2 heren, ikzelf uiteraard de hekkesluiter!

Eenmaal buiten, liepen we onze rondjes, in een mooi avondzonnetje. Wel stond er een straffe wind! Henri had een iets snellere wissel dan Wim, en kon dan ook het looponderdeel voor blijven. Veerle had 1 doel voor ogen…finishen!!! Heel veel loopkilometers heeft ze nog niet in de benen, maar desondanks toch nog een nette tijd voor haar debuut op de kwart, sjapppoooow Veerle!!

Het waren 2 mooie zwemlopen, strak georganiseerd, voor herhaling vatbaar!!

Hieronder de tijden:

Zwemmen Eindtijd
Henri  19:27 1:11:10
Wim 19:23 1:11:28
Els 24:48 1:22:36
Veerle 18:05 1:25:31

Verslag: Wim Driessen

Vandaag de tweede zwemloop met Henri, Els, Veerle en ik als deelnemers aan de kwart afstand. Jawel, Veerle zette haar opmars voort met de dubbele afstand ten opzichte van Neunen, zowaar al een knappe prestatie! Veerle startte apart van ons in een zwembaan vanwege haar betere zwemtijd en maakte die ook waar door na ruim 18 minuten het bad te verlaten. Henri en ik wisselden stuivertje op de helft om zodoende samen de afstand in ruim 19 minuten te volbrengen, Els kwam enkele minuten later uit deze baan op het droge. Het was buiten bitter met de wind en dus voorzagen we ons allen van shirt of jasje voor de volgende 10,3 kilometer die met 6 doorkomsten op de atletiekbaan lekker compact was ingevuld. Zodoende konden we elkaar steeds in het oog houden en hadden vooral Henri en ik daar beiden voordeel van. Want terwijl ik elke ronde het gat dat Henri geslagen had door zijn snelle wissel kleiner zag worden liet die zich juist de laatste ronde opjagen door weer sneller te gaan lopen om zodoende net voor mij te finishen. Veerle had het moeilijk met de lange afstand maar hield wel haar eigen tempo vol en liep ongeveer dezelfde kilometertijd als in Neunen. Els liet nog eens zien over erge goede benen te beschikken en liep solide haar eigen race.

Wederom een mooie wedstrijd ter voorbereiding van het triatlonseizoen 2017.