Zaterdag 2 april zwemloop Nuenen

Verslag: Wim Driessen

 DSCF4701
Na een afwezigheid van 2 jaar was ie er weer: de zwemloop in Nuenen ter voorbereiding van het daaropvolgende triatlon-seizoen.  Maar helaas anders dan voorheen slechts met minimale bezetting van 18 deelnemers aan de kwart afstand en 24 aan de achtste afstand. Van de Punderman zelf ook slechts 4 inschrijvingen waarbij Henry Verbugt uiteindelijk zelfs nog verstek liet gaan vanwege de bouwwerkzaamheden bij het huis van zijn dochter. Groot gelijk Henry, er gaat niks boven je dochter! En dus bleven we nog met 3 over, nl. Wilfred van Heugten, Hans Jeronimus en ik, waarbij ik voor de lange afstand ging terwijl Hans en Wilfred beide de sprintafstand verkozen. Vanwege de minimale inschrijvingen plek genoeg om dichtbij te parkeren en ook in het zwembad geen grote drukte waardoor met maximaal 4 deelnemers per baan gezwommen werd.
Ik mocht om kwart over 6 starten en lag in mijn baan al snel achteraan maar kon toch netjes door zwemmen ondanks de hoge watertemperatuur. Jammer genoeg kon ik niet over mijn net aangekochte blitse zwembril beschikken omdat Jos Verberne die tijdelijk had ingenomen. Een reservebril van Wilfred redde me en ik kon ruim binnen de 20 minuten uit het bad klimmen om rustig naast het zwembad mijn schoenen aan te trekken, nummer om en pet op en weg te wezen voor mijn 6 rondjes lopen voor in totaal 10 km. Vanwege allerlei wegwerkzaamheden was Hans van der Hijden genoodzaakt geweest om veel keerpunten in het circuit aan te brengen en zo kon het gebeuren dat ik maar liefst 18 keer om zo’n keerpunt moest draaien waarbij je bijna vanuit stilstand weer opnieuw moest aanzetten. Dit paste dan weer wel erg goed in het trainingsschema voor de halve triatlon om veel looptrainingen te doen met interval. Voor mezelf had ik het plaatje in mijn hoofd om bijna 3 rondes gelopen te hebben voordat Hans en Wilfred het loopparcours zouden betreden omdat zij immers een half uur later van start zouden gaan. Echter net na aanvang van het derde rondje lopen kwam Hans al aangesneld na een al even snel zwemonderdeel. Ook Wilfred kwam al gauw in zicht maar moest mij net iets langer voor zich dulden voordat ook hij mij ging passeren. De omstandigheden om buiten te lopen waren zeer aangenaam met weinig wind en een ideale temperatuur  en zodoende waren we alle drie erg content met onze eindtijd en vooral de manier waarop die was bereikt. Een opsteker voor de zwemlopen die nog komen gaan. Dan hopelijk met meer collega’s.
                                              zwemtijd                  wissel + looptijd             Totaal
Hans Jeronimus   (1/8)            0.07.45                    0.22.18                            0.30.03
Wilfred van Heugten (1/8)     0.08.23                     0.24.00                            0.32.23
Wim Driessen (1/4)                   0.19.14                     0.51.55                            1.11.09