Zwemloop Eindhoven 17 april.

Verslag Wim Driessen
Vandaag de 2-de zwemloop uit de serie van 3 in Eindhoven met helaas opnieuw een minimale bezetting, terwijl de accommodatie toch werkelijk uitnodigend genoemd mocht worden. Het binnenzwembad van de TUE en al lopend finishen op de atletiekbaan van het Eef Kamerbeek Atletiekcentrum Eindhoven. We konden omkleden in het atletiekcentrum om daarna gezamenlijk onder begeleiding van Hans van der Hijden naar het zwembad te lopen aan de overkant van de straat. Zodoende even tijd om met mede-atleten een gesprekje te beginnen en toevallig raakte ik  aan de praat met een jonge mooie meid,  Susanne Derks genaamd uit Deurne. En ze zij U tegen me. Nou kan dat natuurlijk omdat ze op de hoogte is van mijn prestaties of zou ze weten hoe oud ik ben? U mag het zelf invullen. In elk geval merkte ik aan Susanne dat ze al enkele Punderman-atleten meer kende en met de vraag stoeide om misschien ook aan te sluiten. Ik heb haar aangemoedigd dat zeker eens te proberen. Ze was al op de hoogte van de geweldige zwemloop-prestaties van Sanne en Whitney en wil daar graag bij aansluiten. Vandaag was daar een mooie mogelijk voor, want het weer was in ons voordeel met een lekker zonnetje en een prima looptemperatuur.  Helaas werden de zwemmers opnieuw ingedeeld vanwege de lage opkomst en zo kon het gebeuren dat ik met 4 andere deelnemers in de baan lag met zwemtijden verschillend van 15 minuten tot 24 minuten. Vooral de laatste was een schoolslagzwemmer en daarmee een enorme remmer in de baan. Het was 40 baantjes lang uitwijken en ontwijken en mede daarom kon ik de tijd van de eerste zwemloop bij lange na niet halen. Na ruim 20 minuten mocht ik langs het zwembad mijn loopspullen aan doen en na een kleine onderdoorgang kwamen we op het parcours van 2,4 km welke 4 keer gelopen moest worden. We liepen onder andere langs de Karpendonkse Plas en met het geluid van de zingende vogels en de geur van het water voelde ik me een gelukkig mens. Want ondanks de gebrekkige voorbereiding met op de zaterdagavond ons eetclubje waarbij ik met 2 borden Chinese tomatensoep, 2 borden lasagna, 1 bord rijst met kip en een hele bak ijs een verkeerde bodem had gelegd  ging het lopen me niet slecht af en kon ik  het gevoel van eenzaamheid als enige Punderman deelnemer goed langs me neer leggen. Na 4 rondes lopen draaiden we de atletiekbaan op om daar af te sluiten met 2 volle rondes van elk 400 meter. De totale loopafstand kwam zodoende ook een beetje boven de 10 km uit, maar met een eindtijd van 1.13.05 uur was ik niet ontevreden. Over 2 weken de laatste van de serie waarbij in een buitenbad gezwommen mag worden met wetsuite. Laat jullie daardoor toch op z’n minst voor die wedstrijd inschrijven, zodat we met meer zijn, hoef ik ook niet met andere in gesprek te gaan. Susanne noteerde overigens een respectabele tijd van ruim 40 minuten op de 1/8-ste en voldeed daarmee aan haar missie.
Uitslag; zwemtijd 20,04  looptijd incl wissel; 53,01.