Zwemloop Eindhoven

Verslag: Wim Driessen
Zaterdag 30 april de laatste zwemloop uit de serie van 3, welke ditmaal plaatsvond in Eindhoven Noord aan de Bosschebaan. Zoals ik al vermoedde ook nu weer als enige vertegenwoordiger van de Punderman terwijl het toch echt heerlijke voorbereidingswedstrijden betreft.
Het zou de ultieme gelegenheid vormen om in buitenwater te zwemmen met wetsuit, maar door de zeer slechte weersomstandigheden van de laatste weken moest toch uitgeweken worden naar het binnenbad aan de Vijfkamplaan. Deze keer bij de kwart toch iets meer deelnemers waardoor alle 5 banen bezet werden met steeds 4 of 5 zwemmers per baan. In tegenstelling tot de vermeende temperatuur in het buitenbad was hier de watertemperatuur erg hoog wat meteen merkbaar was. Bovendien zwom ik me meteen in de eerste 100 meter al in het zuurstoftekort door te willen aansluiten bij de eerste zwemmer in onze baan en daarbij de tweede starter direct moest passeren. Die had zichzelf wat te hoog ingeschat maar wilde het stokje niet zomaar overgeven. De eerste zwemmer kwam niet meer in beeld en dus moest de overige afstand zonder enige steun gezwommen worden wat uiteindelijk onder hoge hartslag net lukte onder de 20 minuten.
Omkleden in het zwembad waarbij een fietstruitje me moest beschermen tegen de opkomende avondkou en gaan met die banaan. Want die indruk had ik ook echt tijdens het lopen. De voeten kwamen goed van de grond en de hartslag werd weer als vanouds. Na 5,5 rondjes lopen mochten we op de atletiekbaan van Op Noord de finishlijn passeren, waar de klok een eindtijd aangaf van 1.14.12 uur. Een tegenvallende tijd die mogelijk veroorzaakt kan zijn doordat ik al 2 weken Recovery heb, vanwege het slechte weer en de ziekenhuisopname van mijn moeder. Maar na bestudering van de andere tijden heb ik het vermoeden dat ook hier het loopparcours de 10 km heeft overschreden. En anders heb ik mijn piek dit jaar wel erg vroeg gehad!
De eerstvolgende wedstrijd in Milheeze geeft daarin mogelijk meer duidelijkheid. En gelukkig zijn we dan met meer!   Uitslag; zwemmen; 19.56    wissel en lopen; 1.14.12